Koncept

Formål
Hovedmålet for CEP er at være med til at udvikle ryttere med deres heste og derved fremme udviklingen af dansk militarysport.
Indhold for elitetruppen

Rytterne betaler selv for at være med i gruppen truppen og de udvælges ved en optagelsesprøve. Når rytteren er optaget laves der en grundig gennemgang af hele ekvipagen af dyrlæge, træner og fysioterapeut. Alle disse informationer gemmes i en journal og opdateres løbende for at kunne lave præstations analyse og give rytteren feedback. Stævneplanlægning laves af træneren og rytterens i fællesskab hvor de individuelle målsætninger er indarbejdet.

Med udgangspunkt i ekvipagens niveau udarbejdes individuelle træningspro-grammer og rytteren er forpligtiget til at føre træningsdagbog. Rytteren får opstillet mål og træningsopgaver som de skal løse i en fastsat tidsramme. Den daglige træning sker i samarbejde med rytterens daglige undervisere. Der laves regelmæssigt træningssamlinger, hvor der tilbydes individuel og gruppe-træning indenfor de enkelte discipliner af tilknyttede trænere. Rytteren følges tæt og rådgives i den praktiske træning.

Ledelsen

Truppen ledes af en styregruppe der har hver deres ansvarsområder:

Familien Jørgensen er idémænd for projektet og det er på deres gård i Kalundborg, Danmark, at truppen har hovedsæde. Hele familien, Mikkel, Tobias, Benjamin og Heidi er/har været aktive stævne deltagere lige fra dressur til military med titler som distriktsmester, Sølv ved DM, Bronze ved NM samt deltagelse ved EM og andre internationale deltagelser. Mikkel Jørgensen er ansvarlig for den praktiske ledelse i truppen.

Rytter/ekvipage-kompetencer har træner Lars Christensson (Sverige) ansvaret for. Han har selv deltaget i de sværeste stævner i verden bla. VM-OL, Badminton,

Burghley og mange andre, han har også fungeret som træner og banebygger i mange år. Lars har ansvaret for rytter/ekvipage kompetencer og underviser i spring og terræn for truppen.

Mette Uldahl er ansvarlig for Hestekompetencer. Hun er uddannet dyrlæge fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole og partner i Vejle Hestepraksis. Rådgiver for Dansk Ride Forbund og chef dyrlæge for FEI, Danmark. Medlem af bestyrelsen for Dansk Equine Veterinary Association, FEEVA Delegate, Danmark og FEEVA Europæiske PPE Comittee. Medlem af sammenslutning for heste hovpleje og skoning, Danmark og af Ankenævnet for registrerede landbrug i Danmark udpeget som ekspert rådgiver for retten i Danmark.

Andre tilknyttede rådgivere

Mette Bloch-Christiansen:

Mette er såvel fysioterapeut for hest som for rytter, samt dressurtræner for truppen. Uddannet Fysioterapeut, Ridefysioterapeut, Hestefysioterapeut og -Osteopat, tidligere Grand Prix rytter.

Rasmus Bagger:

Rasmus er mentaltræner for truppen. Rasmus er Int. mental coach og har vundet NM i military og 19 DM i 4 forskellige sportsgrene. Stifter af Rasmus Bagger Equestrian, Riders Club Academy. Coach for Stall Bengtsson & Kristoffersen samt landshold i Danmark, Sverige og Norge i både spring, dressur og military.

Christina Klingspor (Sverige):

Christina har ansvaret for rytternes gennemridning af dressurprogrammerne samt supplerende dressurtræner i truppen. Christina er uddannet international 3 og 4* dressurdommer i militarysporten og dømmer op til nationale st. Georg. Teknisk delegeret over hele verden. Har redet miltary, dressur og springning.